divendres, 23 de maig del 2014

De pas per Phnom Penh per tercera vegada

No hi ha més remei. Per fer els desplaçaments has de passar per la capital. I nosaltres encantats, si bé es caòtica i et satura, té molta vida!
Quina nit més mogudeta em tingut! Un temporal que feia por, molt de vent i pluja, tancadets al bungalow escoltant la tempesta, no em dormit gens...no estàvem massa segurs de poder sortir de la illa!! Per sort al mati tot i que feia vent i onades, ja no plovia i la barca ha sortit puntual. Deu ni do quin viatget..jo per sort no m'he marejat aquesta vegada però en Carlos pobret ho ha passat una mica malament...Al cap de dues hores arribem al moll de Sihanoukville, anem cap a la oficina on tenim reservats els tickets de bus cap a Phnom Penh.
El bus no surt fins la 1'30h aixi que tenim temps per voltar, dinar i conectarnos, doncs hem estat cinc dies sense connexió a la illa. I sorpresa, ens assabentem que hi ha hagut un cop d'estat a Bangkok! I nosaltres hi anem demà! En fi..esperem no trobar merder..
El bus és d'una companyia amb servei VIP, i aqui a Cambodja s'agraeix moltíssim..és una minibús nou, amb aire acondicionat, televisió pantalla plana amb pelis, wifi gratuit i aigua! Amb la seva parada corresponent, al cap de sis hores llargues arribem a la capital. I plou!!! El primer dia que veiem ploure de debò! Agafem un tuktuk i cap a un dels hotels que vam veure davant del de l'altre vegada, que vam dir que probariem i està molt bé. Hi ha lloc aixi que perfecte..dutxa i sortim a sopar a la guesthouse del costat que té una terrasseta fantàstica, on aprofitem per escriure el blog i trucar a la family. Un dia cansat.




L'endemà al matí sortim a passejar per Phnom Penh. El sol ja crema amb força. Ens arribem fins al mercat central que no l'haviem visitat. Està sota una cúpula art decó on hi ha tota una banda de joieria i s'hi està molt fresquet. A tots els seus voltants hi ha parades força ben classificades de fruita, verdura, carn, peix, roba i souvenirs. No hi ha pràcticament turisme i s'hi està tranquil. Tampoc t'assetgen per comprar aixi que pots anar mirant tranquilament. Els únics més pesats a zones molt turistiques són els tuktukeros, per això mateix hi ha samarretes estampades amb el logo 'hello, my name is not "hello tuk tuk" ' jejej molt bo!





Després parem a prendre algo fresquet i més tard dinem a un centre comercial, el primer que visitem a Cambodja! Està força bé, dinem allà i després agafem un tuktukero, ens apropem a l'hotel, recollim les motxilles i cap a l'aeroport. Això s'està acabant...quina pena! Embarquem puntuals i una horeta més tard arribem a Bangkok.


Tot just ahir vam saber que a Tailandia hi havia hagut un cop d'estat i que s'aconsellava desde Exteriors no viatjar-hi. Al estar sense connexió ens va agafar per sorpresa..em anat seguint les noticies al minut a través del twiter de l'Embaixada, molt eficient.. Aixi que no sabiem que ens trobariem..
Tot normal, a l'arribada a l'aeroport de baix cost agafem un tren fins al centre, després el metro i cap a un hotelet que teniem ja mirat. Tenim sort, hi ha habitació lliure aixi que ens hi quedarem dues nits abans de tornar cap a casa. Al mateix hotel ja ens comuniquen que tot està tranquil però que hi ha toc de queda de les 22h nit fins a les 5h del mati a mode informatiu.

Descarrega fent click aqui aquesta ruta per Wikiloc (Minibus, Tuk-Tuk) 
Sihanoukville a Pnom Penh 


Descarrega fent click aqui aquesta ruta per Wikiloc (Tuk-Tuk) 
Phnom Penh a Aeropuerto 


Descarrega fent click aqui aquesta ruta per Wikiloc (avion, tren, metro) 
Phnom Penh Aeropuerto a Bangkok